Начало / България / Столичната библиотека отива при децата

Столичната библиотека отива при децата

„Решихме да излезем извън библиотеката и да се пренесем в най-големите паркове на столицата, за да зарадваме най-малките и да предложим безплатни читателски карти на любознателните“, заяви пред БГНЕС Мария Бранкова, ръководител направление „Библиотечни колекции“ на Столична библиотека.

Инициативата е за целия август месец, но само в съботните дни. Пътуващата читалня другата седмица ще бъде в  столичния парк в кв. „Люлин“, а по-следващата – в градинката срещу БСФС и на накрая – отново в Борисовата градина.

Няма нищо по-прекрасно за децата и техните родители, които са възпитани в любов към книгата, да вземат ново или любимо четиво и да поседнат сред зеленината с него, погълнати от непознати светове. Колкото и да ни тласкат към модела на екрана в живота ни – компютри, таблети, айфони – книгата упорито се съпротивлява и отказва да остане в историята. Докато има любознателни хора ще ги има и тях. На всичко отгоре и е по-екологично и здравословно да четеш от книжно тяло, отколкото да се взираш в светещ екран.

Най-малките деца, които едва са научили буквите, пък предпочитат да рисуват. А ако има ентусиаст родител, който през това време да им чете от книжките, предоставени от Столична библиотека, ще е най-добре.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226024_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (22 май – 29 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Времеубежище (трето издание) от Георги Господинов 2. Бай Тошо от Иво Сиромахов …