Начало / Читатели / „Шестото измиране“ от Джеймс Ролинс (ревю)

„Шестото измиране“ от Джеймс Ролинс (ревю)

Александра ЯНКОВА

Някои учени смятат, че в момента сме в разгара на Шестото масово измиране. Всеки час от лицето на Земята си отиват безвъзвратно по три вида. Това прави над 30 000 вида годишно.

„Убийте ни всички!“ – Това е краят на съобщение за тревога, получено от отдалечена  военно-изследователска станция. Когато от близката база се отзовават на сигнала, с ужас установяват, че всички вече са мъртви: растения, животни, бактерии – 130 кв. м. покрити с черна пепел и трупове. И оттук започва жестока надпревара с времето на живот и смърт в задъхващия трилър на Джеймс Ролинс. Хилядолетни тайни, реликви от Александрийската библиотека и ужасяваща заплаха от времето на Антарктида, когато е била със зелени планини и тучни поляни, а не потънала под вековен лед. С това чудовищно предизвикателство трябва да се пребори екипът на Сигма, за да спре предстоящото измиране на човечеството.

Шестото измиране е тема и на Елизабет Колбърт, носител на Пулицър 2015 г. за документална книга. Шестото измиране, такова, каквото го познаваме днес, каквото го правим всеки ден, час, минута, всеки от нас!

Какво ще направи всеки един от нас, за да не получи някой, някъде, някога съобщение за тревога: „Убийте ни всичките!“. Това е въпросът.

„Шестото измиране“ тук

Прочетете още

35077500_1730931966941994_5592165427913424896_o

Три въпроса към… Маргарита Цветкова

Книгите са ценни и заради хората, които ги разгръщат. Защото както една книга прави човека …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *