Начало / България / Носител на „Пулицър” идва в София

Носител на „Пулицър” идва в София

Джонатан Уийнър ще представи книгата си „Странната наука за безсмъртието”

От 9 до 11 юни в София ще гостува носителят на наградата „Пулицър” Джонатан Уийнър. Той ще представи новата си книга „Странната наука за безсмъртието”, в която проследява вечната мечта на човечеството – удължаване на живота и постигане на безсмъртие. Авторът описва последните открития в науката и какви са изгледите съвсем скоро средната продължителност на живота да се увеличи рязко с десетилетия, а защо не и с векове…

Джонатан Уийнър ще изнесе лекция на 10 юни от 11.20 часа пред студенти в НБУ, а в 18:30 ще бъде и официалното представяне на книгата му в „Хеликон-Витоша”.

Американският учен е автор на няколко научнопопулярни книги, свързани с биологията и неговите интереси в еволюционното развитие на видовете, генетиката и опазването на околната среда. През 1995 г. печели „Пулицър” за нехудожествена литература за книгата си The Beak of the Finch: A Story of Evolution in Our Time, посветена на работата на двама учени, които прекарват 20 години на един от галапагоските острови, разкривайки нови хоризонти в разбирането на живота. През 2000 г. книгата му Time, Love, Memory, посветена на генетичното разбиране за любовта, обучението, паметта и остаряването, е сред фаворитите за научната награда „Авентис”.

Авторът на „Странната наука за безсмъртието” е професор в Колумбийския университет, където обучава как се пише за наука и медицина. Преподавал е и в Принстънския и Аризонския университет, както и в Университета Рокфелер. Живее в Ню Йорк с жена си Дебора и двамата си синове – Аарон и Бенджамин.

Издателство „Изток-Запад” планира срещи с медии от 16 до 18 часа на 9 юни и от 14 до 17:30 часа на 10 юни. За запазване на час за интервю заявки се приемат на 02/946 35 21.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

image0

Джеймс Патерсън интервюира стотици войници за нова книга

Помага му сержант първи клас Мат Еверсман Мат е истински американски герой, който ръководи рейнджърите …