Начало / България / Носител на „Пулицър” идва в София

Носител на „Пулицър” идва в София

Джонатан Уийнър ще представи книгата си „Странната наука за безсмъртието”

От 9 до 11 юни в София ще гостува носителят на наградата „Пулицър” Джонатан Уийнър. Той ще представи новата си книга „Странната наука за безсмъртието”, в която проследява вечната мечта на човечеството – удължаване на живота и постигане на безсмъртие. Авторът описва последните открития в науката и какви са изгледите съвсем скоро средната продължителност на живота да се увеличи рязко с десетилетия, а защо не и с векове…

Джонатан Уийнър ще изнесе лекция на 10 юни от 11.20 часа пред студенти в НБУ, а в 18:30 ще бъде и официалното представяне на книгата му в „Хеликон-Витоша”.

Американският учен е автор на няколко научнопопулярни книги, свързани с биологията и неговите интереси в еволюционното развитие на видовете, генетиката и опазването на околната среда. През 1995 г. печели „Пулицър” за нехудожествена литература за книгата си The Beak of the Finch: A Story of Evolution in Our Time, посветена на работата на двама учени, които прекарват 20 години на един от галапагоските острови, разкривайки нови хоризонти в разбирането на живота. През 2000 г. книгата му Time, Love, Memory, посветена на генетичното разбиране за любовта, обучението, паметта и остаряването, е сред фаворитите за научната награда „Авентис”.

Авторът на „Странната наука за безсмъртието” е професор в Колумбийския университет, където обучава как се пише за наука и медицина. Преподавал е и в Принстънския и Аризонския университет, както и в Университета Рокфелер. Живее в Ню Йорк с жена си Дебора и двамата си синове – Аарон и Бенджамин.

Издателство „Изток-Запад” планира срещи с медии от 16 до 18 часа на 9 юни и от 14 до 17:30 часа на 10 юни. За запазване на час за интервю заявки се приемат на 02/946 35 21.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …