Начало / България / Галин Никифоров: „Аз съм като актьорите – постоянно влизам в роля”

Галин Никифоров: „Аз съм като актьорите – постоянно влизам в роля”

Авторът на „Къщата на клоуните” разбрал, че ще стане писател на 23 май 1994 г.

Доброволната абдикация от медийното пространство на Галин Никифоров – авторът на „Къщата на клоуните”, свърши. Това се случи на официалната премиера на последния му роман, която се състоя в „Хеликон-Бургас” на 3 юни. На въпроса откога се занимава с писане роденият в Добрич през 1968 г. писател без колебание посочи датата 23 май 1994 г. „Събудих се онази сутрин с мисълта, че това е нещото, което искам да правя”, сподели Никифоров.

Миналата година на редовния семинар, организиран от фондацията на Елизабет Костова в Созопол, писателите там са станали един вид кръстници на романа му „Къщата на клоуните”. Книгата му е имала две работни заглавия, но категоричното мнение на литературната компания била да заложи на „Къщата на клоуните” и да изостави „Мастилени нощи”. Повествованието му е на крехката границата на между рационалното и ирационалното. Един сюрреалистичен роман, в който Любовта и Смъртта са в почти идеално равновесие, а всеки образ допълва останалите.

На въпрос на публиката дали е химик Галин Никифоров отговори категорично с „да” и допълни, че след излизането на романа „Доброто момче” са го мислели за асансьорен техник, а след „Фотографът: Obscura Reperta” и за фотограф. „Когато пиша , а съм изцяло отдаден на това и влизам във всеки образ – така както актьорите влизат в роля”, разкри писателят.

Фото: „Хеликон-Бургас“

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226478_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (26 април – 2 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Глина от Виктория Бешлийска 2. Хора от Катерина Хапсали 3. Дамски гамбит …