Начало / България / Отличиха Стефан Цанев за цялостен принос

Отличиха Стефан Цанев за цялостен принос

Забележително пловдивско присъствие на наградите „Христо Г. Данов” в Пловдив

„Когато някого го наградят за цялостен принос, това е намек, че повече няма да пише. Е, аз смятам да продължа да ви измъчвам”, заяви писателят Стефан Цанев на церемонията по връчване на националните награди „Христо Г. Данов” за принос в националната книжовна култура. „Бухалът” на автора на историческата поредица „Български хроники” беше връчен от зам. министъра на културата Тодор Чобанов в къщата- музей „Христо Г. Данов” в стария Пловдив.

В категория „Българска художествена литература” националната награда отиде при пловдивчанина Недялко Славов за „Фаустино”. Неговите съграждани Младен Влашки (за критика) и Божана Апостолова от ИК „Жанет 45” (за книгоразпространение) също не позволиха наградите на напуснат града под тепетата.

За преводна художествена литература беше отличена Рада Шарланджиева за превода й на „Цепнатината” на пловдивското издателство „Летера”. В категория „Библиотеки и библиотечно дело” наградата отиде за плевенската библиотека „Христо Смирненски”. Златко Енев и сайтът му „Либерален преглед” грабнаха „бухала” в категория „Електронно издаване и нови технологии” .

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …