Начало / Свят / Стартира онлайн клуб за книги

Стартира онлайн клуб за книги

„Слепият убиец” на Маргарет Атууд е първата дискутирана

Читатели от всички краища на света могат да членуват в онлайн клуб за книги, благодарение на преподавателя по журналистика Джеф Хау и редакционната колегия на американското списание „Атлантик”, пише „trendhunter.com”. Клубът, стартирал вчера, съществува в социалната мрежа Туитър и всеки желаещ може да участва като следва акаунта „1book140”.

Дискусиите там ще бъдат денонощни и ще се обсъждат книги по желание на участниците. Всеки нов член трябва да гласува за това кои книги желае да бъдат дискутирани. Инициативата е продължение на подобна, провела се миналото лято под лозунга „Една книга, един Туитър”. „Единственият проблем е, че вероятно, подобно на миналата година ще замре в края на лятото. Но пък лятото едва сега започва и ще бъде купон”, казва Хау.

Първата книга, която ще се дискутира в клуба е „Слепият убиец” на Маргарет Атууд. Писателката беше наградена с „Букър” за тази си творба. Освен тази книга на Атууд, на българския пазар могат да бъдат намерени още „Наричаха я Грейс” и „Одисеята на Пенелопа”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226478_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (3 май – 9 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Глина от Виктория Бешлийска 2. Живот в скалите от Мария Лалева 3. …