Начало / Свят / Съпругата и любовницата на Джордж Бест заедно срещу „лъжливи мемоари”

Съпругата и любовницата на Джордж Бест заедно срещу „лъжливи мемоари”

Книгата „Да си бавачка на Джордж” била измислица на журналистка



Бившата любовница на легендата на британския футбол Джордж Бест Джина Девиво ще подкрепи овдовялата му съпруга Алекс в дело. Те ще се опитат да докажат, че наскоро излязлата книга за последните години от живота на северноирландеца е пълна измислица, а не биография, пише „Гардиън”. Книгата се казва „Да си бавачка на Джордж”, автор е журналистката Селия Уолдън. Така наречената биография беше представена миналата седмица от „Телеграф”.

„Най-много съм ядосана заради Джордж, защото той не може да се защити. Не се случи така, както пише. Той прекара няколко дни с Уолдън, не е имал никаква връзка с нея. Лично я предупредих да не публикува тази книга. За мен също пише лъжи. Аз правех най-доброто за Джордж. Да се твърди, че съм го карала да пие, е нечестно. Ще подкрепя Алекс, вече говорих с нея. Единствената ни грешка е, че се влюбихме в един и същ мъж и сме достатъчно интелигентни да го осъзнаем”, коментира Джина Девиво.

Майката на Алекс Бест застава зад дъщеря си и Девиво. „Никога не съм се карала с Джордж, както пише в книгата. Той беше болен и всички бяхме наясно”, казва още тя.

Селия Уолдън прекарва известен период от август 2003 г. с Джордж Бест, изпратена от своя вестник. Тогава той точно се е разделил с Алекс и още не е срещнал Девиво.

От издателството на книгата „Блумсбъри Прес” в Лондон отказаха коментар. Те казват, че не са знаели съдържанието й до последно. Самата Уолдън го е променяла няколко пъти до последния момент преди публикуването.

Джордж Бест е роден през 1946 г. в Белфаст, Северна Ирландия. Той е смятан за най-великият британски футболист. Играл е на поста „флангови нападател”. Защитавал е цветовете на над 15 отбора, сред които „Манчестър Юнайтед” (юноша на клуба), „Фулъм”, „Лос Анджелис Ацтекс” и „Хибърниън”. Подвизава се още в австралийски и азиатски клубове. За националния отбор на страната си има 37 мача и 9 гола.

В Северна Ирландия казват като признание за неговите умения: „Марадона добър, Пеле по-добър, Джордж Бест” (което е игра на думи: бест означава най-добър на английски език).

Футболистът е противоречива личност. Има проблеми с алкохола и наркотиците. Заради алкохолизма си умира през 2005 г.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …