На фокус
Начало / България / Сборник събра разбойнически истории от най-добрите автори на фентъзи и трилъри

Сборник събра разбойнически истории от най-добрите автори на фентъзи и трилъри

Нов сборник, който до дни ще е на българския книжен пазар, събра истории за разбойници и лоши момчета. „Разбойници“е със съставител Джордж Р. Р. Мартин, който предлага в книгата чисто нова история от света на „Песен за огън и лед”, в която разказва за един от най-големите разбойници в историята на Вестерос.

В томчето са включени 21 оригинални истории. Жанровете се преплитат и са много различни – фентъзи, фантастика, трилър, хумор и криминале. Сред авторитте пък личат имената на нашумялата с „Не казвай сбогом“ и „Мрак“ Джилиан Флин, Джо Абъркромби, Нийл Геймън, Кери Вон, Патрик Ротфус, Скот Линч, Чери Прийст, Гарт Никс и Кони Уилис.

 „Лоши момчета и момичета, негодяи, мошеници, измамници, нехранимайковци, крадци, изменници и вагабонти, хитреци, съблазнители, изкусители, използвачи, фалшификатори, позьори, авантюристи… негодници. Те са познати с много имена и се появяват отново и отново във всякакви истории, във всички литературни жанрове, в митове и легенди от всички краища на света. Те са децата на Локи от скандинавските саги и братята на Койота от индианските приказки. Понякога са герои, друг път – злодеи. Но най-често са нещо по средата, в различни нюанси на сивото. А то, както знаем е много по-интересно от черното или бялото“, се казва в анотацията на сборника.

 

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

triffids

Денят на трифидите отново настъпва

Култова фантастика за човекоядни растения пак ще бъде екранизирана „Амазон Студиос“ обявиха плановете си да създадат …