Начало / България / Излезе нов роман за любовниците на Жорж Санд

Излезе нов роман за любовниците на Жорж Санд

Нова книга за любовния живот на Жорж Санд вече е на българския книжен пазар. „Любовни мечти“ е романизирана биография от Елизабет Бърг на прочутата писателка, известна както с творбите си, така и със страстния си личен живот.

Орор Дюпен напуска съпруга, когото не обича, и имението във френската провинция, за да започне нов живот в Париж. Приема името Жорж Санд, започва да пише романи и се превръща в една от най-забележителните и скандални личности на своето време. Жорж Санд предизвиква установените норми и ограничения в обществото както с облеклото и поведението си, така и със своите книги. Сред безбройните й приятели и любовници са Фредерик Шопен, Гюстав Флобер, Ференц Лист, Йожен Дьолакроа, Виктор Юго, Мари Дорвал и Алфред дьо Мюсе. Славата и успехът й са съпроводени от непрекъсната битка с предразсъдъците, от разочарования и загуби. Обожавана и хулена, тя непрекъснато се стреми да преодолее болката от детството, обтегнатите отношения с майка си и дъщеря си, сложните връзки с толкова различни мъже и жени.

Авторката Елизабет Бърг е бестселърова авторка с много награди. През 2000 г. нейният роман „Open House“ е избран от Опра Уинфри за нейния популярен читателски клуб. През 1997 г. пък печли наградата на книготърговците на Ню Ингланд.

„Един ден четях „Алманаха на писателите“ и попаднах на много интересни факти за живота на Орор Дюдеван (Дюпон по баща), която след това приема името Жорж Санд. Оказа се, че животът й е бил толкова интересен, драматичен, че поисках да прочета книга за нея. Обикновено предпочитам да чета романи, а не биографии, защото те позволяват по-цветисто описание на характера на героя. За моя изненада не намерих нито една романизирана биография. Така че, както всеки писател, който иска да пише това, което обича да чете, реших да напиша аз такъв роман за тази необикновена жена“, казва Бърг за книгата си.

На българския книжен пазар миналата година вече излезе една книга за връзката на Санд с Алфред дьо Мюсе и Фредерик Шопен – „Прокълнатите любовници“ от Мишел Пейрамор.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

unnamed

Петър Стоянович: „Галеници сме на битие, което все по-малко оплождаме с духовност“

Безмилостната ирония е противоотрова срещу героизацията, казва още той Спомените на проф. Петър Стоянович са …