Начало / Свят / Ненаписал книга ще вземе литературна награда

Ненаписал книга ще вземе литературна награда

Дават приза „Марк Твен” на комедийния актьор Уил Феръл

Американският актьор Уил Феръл ще получи престижната литературна награда „Марк Твен”, съобщава „latimesblogs.latimes.com”. Призът се връчва за 14-а поредна година. Церемонията ще бъде във Вашингтон на 23 октомври. Феръл ще бъде първият награден, който обаче не е написал книга.

Наградата, която носи името на великия писател Марк Твен, се връчва на комици, които са се доказали в различни формати: изпълнения на живо, кино, телевизия, скечове. Призът е бил връчван и на актьори, които са демонстрирали силата на своето перо, но имат в CV-тата си издадена книга.

Например Стив Мартин, победител от 2005 г., е написал сборник с есета и къси разкази. След което има публикувани два романа и мемоари. Били Кристъл – партньор на Робърт Де Ниро в известните филми „Анализирай това” и „Анализирай онова”, получи приза през 2007 г. с три издания на сметката си.

Критиците в САЩ не пропускат да се заядат с организаторите на конкурса, като намекват да окажат „натиск” върху издателите да предложат договор на Феръл за да заслужи наградата си.

Уил Феръл е един от известните комици в Холивуд. Носител е на повечето престижни награди в жанра, както и на наградата „Джеймс Джойс”, която се дава за големи постижения в професията . Може да бъде видян във филмите „Остриетата на славата” и „Ченгета в резерв”, където е екранен партньор на Марк Уолбърг.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

33564319-9daa-49c9-be38-80bdaff90944_1920x1080

Салман Рушди се бори за живота си след ужасяващо нападение

Спасителната операция продължи шест часа Известният писател беше намушкан с нож от 24-годишен нападател. Припомняме, …