Начало / Свят / Образованието на децата страда заради интернет, смятат родители

Образованието на децата страда заради интернет, смятат родители

Друго проучване във Великобритания обаче показва, че идва времето на онлайн възпитанието

Общуването и други дейности в интернет влияе лошо на представянето на децата в училище според техните родители, пише „Дейли мейл”.

Според проучване, в което са взели участие 4 427 родители от Великобритания, 20% вярват, че образованието и четенето на техните деца страдат заради прекалено използване на социалните мрежи Фейсбук, Туитър, Майспейс и др. 36% от семействата с деца между 6 и 11 години са притеснени от многото време, което те прекарват в интернет. Въпреки притесненията си почти половината родители признават, че не знаят колко точно време децата им са онлайн.

Друго проучване обаче показва, че децата прекарват средно два часа и 11 минути на денонощие в мрежата, което в крайна сметка не е толкова много.

„Децата под 15 години не познават свят без интернет. Той определя как те четат, играят и комуникират помежду си. Надяваме се, че ще можем да научим и родителите да могат да възпитават децата си и онлайн, което е още едно полезно умение”, коментира Уил Гарднър, изпълнителен директор на Организацията по въпросите за децата и интернета във Великобритания.

Прочетете още

221672_b

„Защо не цъфтиш?“ внася пролетно настроение посред зима

〉 Симпатичната книжка образова децата по приятен начин 〉 Възрастните могат да я използват като …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.