Начало / България / Джейн Костело очарова с финес, прямота и скромност

Джейн Костело очарова с финес, прямота и скромност

Десетки се събраха на премиерата на „Нежененият ми приятел”


Десетки почитатели на английската авторка на чиклит романи Джейн Костело се събраха в столичната книжарница „Хеликон-България” за премиерата на „Нежененият ми приятел”. Костело е в България по покана на издателя си „Хермес”.

„Тук сме се събрали истинските читатели на вашите книги”, заяви журналистката от в. „24 часа“ Мила Вачева. Тя подари пакет спагети на Костело, правейки реминисценции с последната й книга и подчерта, че нейните романи са прекрасни четива. „Те са храна на въображението. Дават кураж и увереност, че щастието е постижимо. Влизаме с лекота в кожата на нейните героини. „Нежененият ми приятел” ни дава на нас, жените, ясно да разберем, че мъжете не са изчезнали, а са около нас. Обичам да чета Джейн, защото притежава типичния английския автентичен хумор. Бих я сравнила с Удхаус. Костело разказва много вкусно”, не пестеше комплименти Вачева.

Английската майсторка на дамската проза благодари на издателя си „Хермес”. Тя изрази възхищението си от гостоприемството на българите. „Не мога да скрия вълнението си. Когато си тръгна от България, при всички случаи ще ми е много тъжно”, заяви Костело. Но тя обеща, че ще включи в бъдещите си книги образи от България.

В продължение на час Костело раздаде автографи, интервюта и се снима с всеки, пожелал да има снимка за спомен.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

215173_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (21 септември – 27 септември)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Живот в скалите от Мария Лалева 2. Танцувай с мен от Сюзън …