Начало / Читатели / Близки срещи с „Пуканките”

Близки срещи с „Пуканките”

Ралица ЯНАЧКОВА*, 13 г.

„Пуканките” са забавни. Имам предвид първите две книги на Щефани Ташински, които прочетох на един дъх, а не обикновените пуканки, които също много обичам и поглъщам на един дъх, но… като гледам филм.

„Пуканките” са необикновени и точно затова са супер интересни! На пръв поглед четири много различни момичета откриват възможност да се представят със собствена песен! До края книгата ме държа в напрежение. Защото самоуверената Били, сдържаната и плаха Роза, затворената Моте и позитивната Лу бяха много близо до провал. Музиката обаче ги събра и всяка успя хем да участва в общия проект, хем да запази индивидуалността си. Това ми хареса най-много!

Историята ме увлече и аз се поставих на мястото на всяко едно от момичетата. Най-близка до мен е Лу – тя е невероятно креативна и пише много дълбоки текстове за песни. Ако я срещна, бих й предложила няколко идеи за нови песни на „Пуканките”. Роза е ритмична и много симпатична, въпреки леката й срамежливост. Не искам да съм на мястото на Моте – пиано и уроци, уроци и пиано. Много е сърдита и затворена, но й е простено, защото преживява ужасен период. Били обича да е в центъра на вниманието. Много е самоуверена, но пък е супер полезна за групата.

Нямам търпение да разбера как, като са толкова различни, четирите приятелки ще се справят с предизвикателствата… Дано си останат неразделни! Подозирам, че и следващата част ще ми хареса толкова много, колкото първите две.

Е, накрая подчертавам и още едно достойнство на „Пуканките”. Те те карат да мечтаеш за собствена група. В нея аз се виждам като текстописец! Ето кратък текст за песен, ако случайно се срещнем някой ден с Лу… Кой знае? Може пък един ден да пеем на една сцена!

Когато нотите се смеят…

Докато приятелите са до мен

и мелодия звучи в ума ми,

знам, че ще се справя в този ден,

бяга надалеч страхът ми…

 

А мечтите ми надничат. В тях

планетите се гонят и се смеят.

Щом приятелите са до мен

Нотите се веселят и пеят…

*Ралица Яначкова е на 13 г. и обича да чете всякакви книги. Тя е книжен тестер на „Фют” от 2007 г., когато се научава да чете. Към момента следи всички издания на издателството и мечтае един ден сама да стане добър текстописец.

Свързани заглавия

„Фют” стартира нова тийн поредица

„Пуканките” тук

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (5 седмици в класацията) 2. „The …