Начало / Читатели / Близки срещи с „Пуканките”

Близки срещи с „Пуканките”

Ралица ЯНАЧКОВА*, 13 г.

„Пуканките” са забавни. Имам предвид първите две книги на Щефани Ташински, които прочетох на един дъх, а не обикновените пуканки, които също много обичам и поглъщам на един дъх, но… като гледам филм.

„Пуканките” са необикновени и точно затова са супер интересни! На пръв поглед четири много различни момичета откриват възможност да се представят със собствена песен! До края книгата ме държа в напрежение. Защото самоуверената Били, сдържаната и плаха Роза, затворената Моте и позитивната Лу бяха много близо до провал. Музиката обаче ги събра и всяка успя хем да участва в общия проект, хем да запази индивидуалността си. Това ми хареса най-много!

Историята ме увлече и аз се поставих на мястото на всяко едно от момичетата. Най-близка до мен е Лу – тя е невероятно креативна и пише много дълбоки текстове за песни. Ако я срещна, бих й предложила няколко идеи за нови песни на „Пуканките”. Роза е ритмична и много симпатична, въпреки леката й срамежливост. Не искам да съм на мястото на Моте – пиано и уроци, уроци и пиано. Много е сърдита и затворена, но й е простено, защото преживява ужасен период. Били обича да е в центъра на вниманието. Много е самоуверена, но пък е супер полезна за групата.

Нямам търпение да разбера как, като са толкова различни, четирите приятелки ще се справят с предизвикателствата… Дано си останат неразделни! Подозирам, че и следващата част ще ми хареса толкова много, колкото първите две.

Е, накрая подчертавам и още едно достойнство на „Пуканките”. Те те карат да мечтаеш за собствена група. В нея аз се виждам като текстописец! Ето кратък текст за песен, ако случайно се срещнем някой ден с Лу… Кой знае? Може пък един ден да пеем на една сцена!

Когато нотите се смеят…

Докато приятелите са до мен

и мелодия звучи в ума ми,

знам, че ще се справя в този ден,

бяга надалеч страхът ми…

 

А мечтите ми надничат. В тях

планетите се гонят и се смеят.

Щом приятелите са до мен

Нотите се веселят и пеят…

*Ралица Яначкова е на 13 г. и обича да чете всякакви книги. Тя е книжен тестер на „Фют” от 2007 г., когато се научава да чете. Към момента следи всички издания на издателството и мечтае един ден сама да стане добър текстописец.

Свързани заглавия

„Фют” стартира нова тийн поредица

„Пуканките” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

9781635574104

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (12 февруари – 18 февруари)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „Дом на пламъци и сенки, Кн. 3 Лунатион“ от Сара Дж. Маас …