Начало / България / Лекция „История на книгата в Италия – от ръкописната до електронната книга“ утре

Лекция „История на книгата в Италия – от ръкописната до електронната книга“ утре

Италианският посланик ще слуша Алдо Пирола в Университета по библиотекознание

Италианският културен институт в София и Университетът по библиотекознание и информационни технологии (УНИБИТ) организират публична лекция на Алдо Пирола на тема „История на книгата в Италия – от ръкописната до електронната книга”. Конференцията ще се състои на 11 май 2011 г. от 14.00 ч. в зала Тържествена на УНИБИТ, бул. Цариградско шосе № 119.

Алдо Пирола идва по покана на Ректора на Университета проф. Стоян Денчев по повод празненствата за Деня на българските библиотекари, които ще започнат с откриването на изложбата „Българските Светци” в Народната библиотека.

След успешна кариера в областта на библиотекарската икономика, през 2007 г. Алдо Пирола оглавява Отдел библиотеки на Общината в Милано, който съдържа 24 взаимосвързани звена, разположени на територия с повече от един милион жители. От 1995 е член на IFLA (Международна федерация на библиотеките) и организира Световния симпозиум на библиотекарите, състоял се през 2009 г. За ролята си на неуморим
организатор на културната дейност в библиотеките, той получава специална награда от Ротари Клуб в гр. Бреша.

В УНИБИТ ще гостуват и Негово Превъзходителство извънредният и пълномощен посланик на Република Италия у нас г-н Стефано Бенацо и г-жа Анна Амендоладжине – директор на Италианския културен институт в София.

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …