Начало / България / До 15 септември се приемат ръкописи за участие в Национален литературен конкурс “Развитие”

До 15 септември се приемат ръкописи за участие в Национален литературен конкурс “Развитие”

До 15 септември е срокът за подаване на ръкописи за участие в деветото издание на Националния литературен конкурс “Развитие”, обявиха организаторите. Надпреварата е за нови, непубликувани български романи.

Победителят ще получи парична награда в размер от 7000 лв. и кристална статуетка на Корпорация “Развитие”. Журито в състав Ивайло Знеполски (председател) и членове писателят Георги Господинов и литературният критик и преподавател Бойко Пенчев ще обявят 5-те номинирани романа на 30 ноември.

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (8 април – 14 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (8 седмици в класацията) 2. „Четвърто …

3 Коментари

 1. има ли конкурс без ГГ да е жури ?

 2. Кръстю Мушкаров

  Драга редакция,

  Казвам се Кръстю Мушкаров, на 45 години съм и това е първият ми роман (ако обемът му от 255 000 знака го квалифицира в тази категория). В него съм вложил частица от себе си, от своята гледна точка за света, за доброто и справедливото. Много бих се радвал да го прецени вашето опитно око, и ако се окаже удачен – да го публикува, така че да стигне до колкото се може повече читатели – истинската мечта за всеки писател.
  Книгата е съчетание между фантастика (технологии) и фентъзи (магии). Както Джордж Лукас, който е насочил своите „Звездни войни“ към всички деца на възраст между 6 и 66 години, и аз бих искал да достигна до максимално широката аудитория на всички читатели с приключенски дух, запазили частица от детското в себе си.
  Главните действащи лица са обикновения, незабележим човек Ян, неговата приятелка Тиана, която ще се окаже не чак толкова обикновена, и една гостенка от друг, далечен свят. Тя се казва Рие-Ка, и е дошла до Земята за да търси помощ срещу вилнеещото в нейния свят зло. Тримата главни герои успяват да се върнат обратно в света на Рие-Ка, който е подобен на Земята през средновековието, но в него е жива магията. Има и страшно чудовище – Вергак, който е неуязвим за магията, и срещу когото е необходима помощта на Ян. По-късно нещата се заплитат още, намесват се и извънземни цивилизации. След много приключения и разкрития, които свързват миналото на света на Рие-Ка с това на Земята, и намекват за потенциална обща заплаха в бъдеще, нашите герои се справят с непосредствената опасност. Но в бъдещето им се очертава силуета на нова, още по-голяма беда, с която биха могли да се борят в следващите книги, ако има такива.

  Бих ли могъл с нея да участвам във вашия конкурс? И ако да – как?

  • помощ от читател :)-
   регламента на конкурса е публикуван на http://razvitie.bg/.
   Вижте условията там и успех.