Начало / Свят / Авторката на „Реши се! Жените, работата и волята за лидерство“ е сред най-влиятелните дами на 2015 г.

Авторката на „Реши се! Жените, работата и волята за лидерство“ е сред най-влиятелните дами на 2015 г.

Авторката на „Реши се! Жените, работата и волята за лидерство“ Шерил Сандбърг бе класирана 8-ма сред най-влиятелните дами на 2015 г. в списъка на авторитетното списание „Форбс“. Класацията бе публикувана в юнския брой на изданието.

Изпълнителният директор на „Фейсбук“ Сандбърг нашумя у нас с книгата си, която бе наречена от Опра Уинфри „новият манифест на жените на работното място“. В изданието тя се опитва да отговори на въпроси като „Какво представлява успехът?“ и „Какво означава да бъдеш жена в бизнеса?“. „Реши се“ призовава жените да не се страхуват да бъдат лидери и да покажат, че са лидери. Призовава жените да се отправят към върха. Колко много щяхте да постигнете, ако не Ви беше страх?“. Наскоро Сандбърг остана вдовица, след като през май съпругът й Дейв Голдбърг внезапно почина на 47-годишна възраст.

Лидер в подредбата на „Фробс“ е германският премиер Ангела Меркел, а втора е съпругата на бившия американски президент и настоящ кандидат за държавен глава на САЩ Хилари Клинтън. От челната десетка е изпаднала телевизионната водеща и автор на книги Опра Уинфри, която вече е 12-а. В списъка под № 28 е бившият главен редактор на „Вог“ Ана Уинтур, на която е посветен чиклит бестселърът „Дяволът носи „Прада“ от Лорън Уайзбъргър.

Прочетете още

50906953_2223181614587138_2498911697658445824_n

Финал на кампанията за най-дълго любовно писмо в България за 2019 г.

Ден преди финала сме на романтичната кампания за написване на най-дългото любовно писмо в България …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *