Начало / Любопитно / „Всички наши места“ от Дженифър Нивън (анотация)

„Всички наши места“ от Дженифър Нивън (анотация)

Дебютният роман на Дженифър Нивън „Всички наши места“ носи световна слава на писателката. Три месеца след публикуването му в САЩ от него са продадени над 100 000 копия. В Дания само за три дни книгата се нарежда на второ място в списъка на бестселърите и е №1 в класацията по продажби на най-големите вериги книжарници. В Англия „Всички наши места“ и до този момент е най-продаваната книга за 2015 г. По романа на Нивън предстои екранизация с продуценти Паула Мазур и Мичъл Каплан, с участието на актрисата Ел Фанинг.

Въпреки че книгата излиза в поредицата Enthusiast Teen’s Books и е предназначена за подрастващите, тя би била полезно четиво и за всеки родител на тийнейджър. Освен вълнуваща съвременна история, написана по изключително увлекателен начин, в романа са засегнати много социални въпроси от всекидневието на младите – склонност към суицидни мисли, депресивни състояния и други психични разстройства, отхвърляне на различните от обществото и други. Темите звучат актуално особено днес, когато смъртността сред подрастващите вследствие на самоубийства се увеличава драстично.

Преди всичко „Всички наши места“ е книга за любовта. Но не за клишираната и сладникава любов, която задължително завършва с „хепи енд“, а за истински разтърсващата и силна емоция, която разкрива нови перспективи, която променя светове и оставя следи. Любов към живота, любов към утрешния ден, която те кара да останеш „буден“ въпреки себе си и околните, вкопчен в настоящия момент и в надеждата, че бъдещето ще донесе нещо по-добро.

Двама млади отчаяно търсят своето „място“ в живота. Първоначално са плахи и неуверени. После все по-категорични и по-сигурни. Учат се един друг да живеят по най-неочаквания начин – като предизвикват смъртта. Уроците на съдбата са сурови, но точно тя ги кара всеки път да откриват причина да останат и да бъдат. Тази книга със сигурност ще промени светоусещането ви. Тя ще ви накара да преосмислите съществуването си и ще ви провокира да направите равносметка на изминалите дни и на тези, които предстоят.

 „Всички наши места“ е емоционална и трогателна история за споделената любов, за пълноценно изживения живот и за двама млади хора, които се откриват един друг, докато стоят на ръба. Историята на едно момиче, което се учи как да живее от момче, което иска да умре.

„Всички наши места“ от Дженифър Нивън тук

Прочетете още

195820807

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „Just For The Summer“ от Аби Хименес (нова в класацията) 2. …