На фокус
Начало / Свят / Издателство изпраща доклада за измъчванията на ЦРУ на кандидати за президент на САЩ

Издателство изпраща доклада за измъчванията на ЦРУ на кандидати за президент на САЩ

Кандидати за президент на САЩ на предстоящите избори през 2016 г. ще получат копия от доклада на Американския сенат за измъчванията на ЦРУ, съобщи adweek.com. Това ще се случи със съдействието на издателство „Melville House“, което го публикува в края на 2014 г. в електронен формат. Припомняме, че излизането на част от въпросния доклад в публичното пространство през миналата година предизвика бурни реакции срещу радикалните методи, използвани от разузнавателната агенция при разпити.

Едва петима от 16-те души, които са изявили желание да се кандидатират за поста, са говорили срещу измъчванията, дело на служители на ЦРУ. Това са бившия губернатор на Роуд Айлънд, Линкълн Чейфи, Хилари Клинтън, бивш държавен секретар, Мартин О`Мали, бивш губернатор на Мериленд и сенатора на Вермонт Бърни Сандърс. Екипът на издателската къща е взел решение да изпрати писмо и по 5 копия на всички останали кандидати.

„Моля приемете тези копия от доклада на Американския сенат за измъчванията на ЦРУ като комплимент от „Melville House“. Надяваме се да ги прочетете, да ги споделите с вашите помощници, и да осмислите позицията си по въпроси като законност, морал, ефикасност и мъчения“, пише в писмото.

Свързани заглавия
Докладът за измъчванията на ЦРУ ще бъде публикуван като е-книга до края на годината

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

el

Български роман ще излезе в САЩ

Знае се победителят от конкурса на Фондация „Елизабет Костова” Изборът през 2022-а падна върху Русана …