Начало / България / НЕКА ДЕЦАТА ЧЕТАТ

НЕКА ДЕЦАТА ЧЕТАТ

Съвместен проект на Ротари клуб София Средец и „Хеликон“

Статистиката показва, че 14% от българите никога не са купували книга, а над 30% последната година не са прочели нито една книга. Ние сме убедени, че причината не е в бедността и икономическите трудности, а в липсата на потребност да се посегне към книгата.Това е тревожното.

Питаме се как тогава децата ни ще ценят книгата.
От две години Ротари клуб София Средец в сътрудничество с книжарници „Хеликон“ изпълнява една постоянно действаща програма „Нека децата четат“.
Тази година усилията ни са насочени към децата в неравностойно положение, защото физическото им оцеляване не е достатъчно – духовното е по-трудно и по-важно.
Ние не искаме само да подарим книги на тези деца. Това е най-лесното. Ние искаме да им помогнем да открият света на книгите, защото ги обичаме.
За това трябват обаче общи усилия.

Призоваваме всички наши приятели и приятелите на „Хеликон” да подкрепят тази скромна кауза – ДА СЪБЕРЕМ КНИГИ, КОИТО ДА ДАРИМ НА БИБЛИОТЕКИТЕ КЪМ ДОМОВЕТЕ ЗА ДЕЦА В НЕРАВНОСТОЙНО ПОЛОЖЕНИЕ.
Подарете книга, която мислите, че е важна за млад човек! Подарете нова книга, защото е красива! Подарете Ваша книга, защото Ви е емоционално скъпа! Подарете книга, за да разкриете хоризонт!

Книгите ще се събират в нарочно определени места в софийската книжарница „Хеликон – Витоша” до 01. 06. 2011 г. Щом се съберат достатъчно книги, организаторите ще решат къде да бъдат изпратени книгите, за което на подходящо място в книжарницата ще бъде поместена информация. Сведение за хода на инициативата може да видите и на информационната витрина на Ротари клуба в подлеза на „Стара Сердика“ между Президентството и Министерския съвет.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …