Начало / Любопитно / „Черното слънце“ от Александър Бушков (анотация)

„Черното слънце“ от Александър Бушков (анотация)

Сравняван от родните си критици с Том Кланси, Робърт Лъдлъм и Лий Чайлд, един от най-популярните автори на Русия – Александър Бушков, сам се счита за ученик на българския писател Богомил Райнов. Но Бушков не копира нито него, нито американските си събратя по перо. Оригинален е и героят му – специалистът от руските секретни военноморски служби Кирил Мазур, превърнал се във всеобщ любимец още с излизането на първия роман, в който се появява – „Лов на пираня“.

В новия роман Кирил Мазур и другарите му се озовават със специална мисия в размирна африканска държава. За техен късмет този път тя е лесна за изпълнение и командосите успяват да посветят част от времето си на забавления. Кирил Мазур става обект на специален интерес от страна на красивата Рамона Родригес, капитан от революционните въоръжени сили на Куба, контраразузнавач, дясна ръка на генерал Санчес и втори човек в командването на кубинския корпус. Така Мазур ще се срещне лично с героя от Кубинската революция генерал Санчес, ще стане участник в специална съвместна мисия по залавянето на коварен противник и ще получи висока награда. Но красивата Рамона играе двойна игра, която заплашва да стане опасна. На коя страна ще застане лейтенант Мазур и дали замислените планове ще бъдат изпълнени?

Макар и да предпочита да живее в уединение в Сибир и да пише там книгите си, Александър Бушков неведнъж е участвал в акции на руския спецназ. Днес той е един от най-обичаните руски писатели и е продал над 50 млн. екземпляра от книгите си.

„Черното слънце“  тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …