Начало / България / Нова визия на „Хеликон-Витоша“ до дни

Нова визия на „Хеликон-Витоша“ до дни

Книжарницата продължава да работи

Едно от бижутата на книготърговска фирма „Хеликон” – известната вече в културния свят на София книжарница „Хеликон-Витоша”, започна ремонт, който ще направи храма на книгата още по-уютен и светъл. От компанията обещават до края на седмицата обновяването да завърши. Целта на мега ремонта е да осигури още по-добри условия на клиентите, като улесни досега им с книгите и разшири предлаганите заглавия. Новата визия – дело на архитект Георги Зайков, който проектира и „Хеликон-Пловдив, Център”, отново ще бъде издържана в духа на европейската практика в книгоразпространението.
Обновяването съвпада и с 5-годишнината на книжарницата. Тя стана част от българското културно пространство на 9 март 2006 г. Стотиците премиери, които се проведоха в рамките на Литературно кафене „Хеликон”, я превърнаха в арена на културния живот не само в столицата, а и в цялата страна.
Екипът на „Хеликон-Витоша” съжалява, че е безсилен пред общинските ремонти около входа на книжарницата, които пречат на достъпа на техните клиенти.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

orig-1536763034a9bcab582ffe22d0b14d1b4511ac2ed51

Виктор Пелевин написа нова книга

Непобедимое солнце излиза в края на август Наблюдателите определят романа като „събитието на сезона“. Самият …