Начало / България / Нова визия на „Хеликон-Витоша“ до дни

Нова визия на „Хеликон-Витоша“ до дни

Книжарницата продължава да работи

Едно от бижутата на книготърговска фирма „Хеликон” – известната вече в културния свят на София книжарница „Хеликон-Витоша”, започна ремонт, който ще направи храма на книгата още по-уютен и светъл. От компанията обещават до края на седмицата обновяването да завърши. Целта на мега ремонта е да осигури още по-добри условия на клиентите, като улесни досега им с книгите и разшири предлаганите заглавия. Новата визия – дело на архитект Георги Зайков, който проектира и „Хеликон-Пловдив, Център”, отново ще бъде издържана в духа на европейската практика в книгоразпространението.
Обновяването съвпада и с 5-годишнината на книжарницата. Тя стана част от българското културно пространство на 9 март 2006 г. Стотиците премиери, които се проведоха в рамките на Литературно кафене „Хеликон”, я превърнаха в арена на културния живот не само в столицата, а и в цялата страна.
Екипът на „Хеликон-Витоша” съжалява, че е безсилен пред общинските ремонти около входа на книжарницата, които пречат на достъпа на техните клиенти.

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …