Начало / България / Адвокатът Радослав Парушев прави дебют като книжар

Адвокатът Радослав Парушев прави дебют като книжар

Почитателят на Борхес ще дава литературни съвети в „Хеликон-България“

За всеки ли е животът, от всеки адвокат ли става книжар – ще стане ясно в четвъртък, 10 февруари, от 12 до 14 ч, когато в столичната книжарница „Хеликон-България” Радослав Парушев – Чарли ще сложи баджа на ВИП консултант. Той е известен адвокат и писател – автор на 5 книги и съорганизатор на артформацията „Бърза литература”. Парушев е трън в очите на консервативните критици и любимец на младите. Последната му книга „Животът не е за всеки” , излязла в началото на годината, обещава да се превърне в хит.
„Да пишеш без каквито и да е правила, без условности, без стремеж към одобрение или към пазарен успех, без жанр, без политическа коректност, без милост към себе си и без милост към читателя, докато смъртта ви раздели. Да се бориш до припадък да бъдеш по-добър писател от писателите, от които си се учил, а в противен случай – да не си губиш времето. Да бъдеш през цялото време по-добър писател от себе си” – това е писателското кредо на Парушев. Ако имате съмнения в неговите думи, елате в „Хеликон-България” и го попитайте. Между другото, Чарли е спец и в джунглата на авторското право – възползвайте се и от неговите правни съвети.

………………………..

Снимка: Личен архив

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

snimka Nikoela kniga 3

Никоела Иванова: Там, където приказките свършват, трябва да започне разговор с родителите

С авторката на три красиво илюстрирани детски книжки от поредицата „Прегръдки“ – Никоела Иванова, говорим за поучителните …