Начало / България / Теодора Димова и отец Стефан отрупани с подаръци

Теодора Димова и отец Стефан отрупани с подаръци

ВИП книжарите на „Хеликон-Русе” бяха посрещнати с цветя и вино

Гостуването на писателката Теодора Димова и отец Стефан Стефанов в „Хеликон-Русе” като ВИП книжари се превърна в културно събитие в крайдунавския град. Заради предварителното медийно покритие на новината около час преди началото почитателите на Димова и отец Стефан се събраха в книжарницата. С цветя, бонбони, подаръци и вино ВИП книжарите бяха посрещнати, както от екипа на „Хеликон”, така и от клиентите на книжарницата. Теодора Димова се ползва с голямо уважение и като писател, и като човек, а популярността на отец Стефан в Русе също е завидна. Рожденият ден на свещеноикономът на църквата „Св. Николай Чудотворец” съвпадна с неговия дебют като ВИП книжар, което повдигна градуса на емоциите. Голяма част от книгите, които дуетът препоръча на клиентите, се върнаха при тях като подаръци. В края ВИП-книжарите се консултираха взаимно, а „Хеликон-Русе”, както повелява традицията, им подариха книга по избор: Теодора Димова избра за отец Стефан „Коприна“ на Алесандро Барико, а отец Стефан й върна жеста с „Пейзаж, рисуван с чай“ на Милорад Павич.
„Много ми хареса. Кога ще бъдем пак ВИП книжари?“, заяви отец Стефан, с което предизвика искрен смях и закачки сред аудиторията. Екипът на книжарница гарантира, че това е само първата среща и че незабравимата вечер на 4 февруари ще се повтори отново.

…………………………
Снимки: „Хеликон-Русе”

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

snimka Nikoela kniga 3

Никоела Иванова: Там, където приказките свършват, трябва да започне разговор с родителите

С авторката на три красиво илюстрирани детски книжки от поредицата „Прегръдки“ – Никоела Иванова, говорим за поучителните …