Начало / България / „Ракиени времена“ с премиера в „Хеликон-Шумен“

„Ракиени времена“ с премиера в „Хеликон-Шумен“

Богомил Иванов, известен с псевдонима Балканджи Боге, ще представи книгата си „Ракиени времена“ в „Хеликон-Шумен“. Премиерата е тази вечер от 18:00 ч.

„Ракиени времена“ е първата книга на гимназиста Богомил Иванов. Той е ученик във великотърновската природо-математическа гимназия „Васил Друмев“.

В сборника си Боге разказва в 30 истории какво се случва на село по ракиено време. „Историите са забавни, пародийни, иронични. И макар че става дума за село без бъдеще и за хора, които след 10 – 20 г. вече няма да са живи, книгата не е тъжна”, каза за в. „Борба“ младият автор.

„Когато останеш изолиран на остров или в село, ти ставаш свидетел на всичко, което иначе другият свят не ти предоставя. Ставаш свидетел на една дива, свободна, човешка природа. А в Боримечково тя си има специфичен вид.
Мечти, алчност и желание да минеш най-тънко движат селяните в една или друга посока. Идеалите се преплитат с алкохола, а трудът се губи между почивките.
Ракиеното време – време, представено в сарказъм, за едно отритнало света и цивилизацията село, отдало се на безхаберието, клюките и „демократичните избори“. Време за почивка“, пише в анотацията на изданието.

„Ракиени времена“ е издание на „Фабер“.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

9781635574104

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (12 февруари – 18 февруари)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „Дом на пламъци и сенки, Кн. 3 Лунатион“ от Сара Дж. Маас …