Начало / България / Илюстрирано издание на „Хари Потър и Философският камък” ще излезе през октомври

Илюстрирано издание на „Хари Потър и Философският камък” ще излезе през октомври

„Егмонт” ще публикува илюстрираното издание на „Хари Потър и Философският камък” от Дж. К. Роулинг, съобщиха от издателството. Премиерата на книгата в България ще съвпадне със световната – на 6 октомври 2015 г. Преди това, на 21 март, на книжния пазар у нас ще се появят две съпътстващи книги към света на Хари Потър – „Фантастичните зверове и къде да ги отрием” и „Куидичът през вековете”.

Илюстрованото издание на „Хари Потър и Философският камък” е първото от планираните седем нови издания, проследяващи приключенията на Хари Потър. Първите илюстрации, дело на британския художник Джим Кей, вече бяха представени официално. На тях са изобразени четирима от главните герои в поредицата за момчето-магьосник – Рубиъс Хагрид, Хърмаяни Грейнджър, Драко Малфой и Рон Уизли.

„Невероятно развълнуван съм, че ми дадоха шанса да рисувам героите, облеклото, архитектурата и пейзажите на може би най-обширния фантастичен свят в детската литература. Историята е всичко и ще дам максимално от себе си, за да разкрия дълбочината й ”, обяснява Кей.

„Щастливи сме, че ще дадем възможност на българските читатели да се докоснат до света на Хари Потър, пресъздаден в красивите и въздействащи илюстрации на Джим Кей. Вярваме, че новото илюстровано издание на „Хари Потър и Философският камък” ще бъде едно от най-значимите издателски събития на 2015 година ”, коментира Велизара Добрева, изпълнителен директор на издателство „Егмонт”.

Преведени на повече от 70 езика книгите от поредицата за Хари Потър са реализирали над 450 милионен тираж, което ги превръща в абсолютни бестселъри на всички времена.

Джим Кей печели наградата „Кейт Грийнуей” през 2012 г. с илюстрациите си за романа „Часът на чудовището” от Патрик Нес. Завършил е Уестминстърския университет и е работил за галерията „Тейт Бритън” и Кралската ботаническа градина в Кю. Негови концептуални творби са използвани в телевизионни продукции и е участвал в изложби в „Музея на Виктория и Алберт”. Живее и работи в Нортхемптъншир.

 Свързани заглавия

„Bloomsbury“ ще публикува илюстрирани издания на поредицата за Хари Потър

Поредицата за Хари Потър тук

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …