Начало / Свят / Хилари Мантел одобри минисериала по романа й „Вълци“

Хилари Мантел одобри минисериала по романа й „Вълци“

Хилари Мантел се изказа ласкаво за минисериала по романа й „Вълци“, съобщи „Гардиън“. Писателката изрази опасенията си по-рано тази година, че от Би Би Си ще опростят сюжета и ще намалят стойността на съдържанието, но притесненията й се оказали ненужни. Продукцията ще тръгне по телевизията в Обединеното кралство в началото на 2015 г., а през пролетта ще бъде излъчена и в САЩ.

Мантел изгледала първоначалния вариант на продуцкията от 6 части. Тя коментира:

„Всичко е разказано стегнато, но хармонично. Интепретацията е оргинална, бяга се от романтичните клишета. Сериалът е направен със сърце, стил и хумор. Вълнуващо е да видя, че моето въображение съвпада с тяхното. Дори персонажите с най-малка роля са представени точно“.

Режисьорът Питър Космински и сценариста Питър Строън изразиха задоволство, че Мантел одобрява тяхната работа. Строън направил всичко възможно сценария да не пропусне нищо важно от книгите, но призна, че адаптирането на 1 000 страници в едва 6 серии е било предизвикателство.

В същото време стана ясно, че сцените в минисериала, които се развиват през нощта, са снимани единствено на свещи като осветление. Това е станало възможно благодарение на най-новите технологии при филмовите камери. Космински заяви, че това е било ключово, за да се запази автентичността на атмосферата.

Свързани заглавия
Сериалът по „Вълци“ от Хилари Мантел тръгва в САЩ от 5 април

Би Би Си ще адаптира „Вълци” на Хилари Мантел

Книгите на Мантел тук

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …