Начало / България / „Уил Грейсън, Уил Грейсън” на Джон Грийн и Дейвид Левитан в българските книжарници от 6 септември

„Уил Грейсън, Уил Грейсън” на Джон Грийн и Дейвид Левитан в българските книжарници от 6 септември

„Уил Грейсън, Уил Грейсън” на Джон Грийн и Дейвид Левитан излиза на български език, съобщи „Егмонт“. Романът ще бъде достъпен едновременно в хартиен и е-формат от 6 септември. „Уил Грейсън, Уил Грейсън“ беше публикуван на английски преди 4 години.

Книгата е забавна, трогателна и великолепна история, която докосва сърцата и душите на читателите. Още с излизането си на книжния пазар в САЩ романът дебютира под №3 в класацията за бестселъри на „Ню Йорк таймс“. „Уил Грейсън, Уил Грейсън” завладява бързо сърцата на феновете из цял свят и е преведен на 10 езика, сред които френски, холандски, немски, италиански, шведски.

„Впечатляващ и емоционален разказ за любов, страст, интриги, гняв, болка и приятелство, наситен щедро с чувство за хумор”, така определят книгата в специализирания сайт за литература и четене „Booklist“.

Тази оценка е заслужена, още повече, че „Уил Грейсън, Уил Грейсън” е дело на двама от най-награждаваните и популярни автори на книги за тийнейджъри. Разказана от алтернативни гледни точки, историята прелива от чувството за хумор и човечността, която е донесла и на двамата световна слава и милиони фенове.

 

Джон Грийн е вече добре познат на българските читатели с романите си „Къде си, Аляска?”, „Хартиени градове”, „Множество Катрини” и „Вината в нашите звезди”  Екранизацията по историята на Хейзъл и Гас пожъна невероятен успех с излизането си по кината през юни тази година, а новината за тази на „Хартиени градове” развълнува феновете из цял свят.

Дейвид Левитан е популярен американски автор на книги за тийнейджъри. Сред най-известните му романи се нарежда „Nick and Norah’s Infinite Playlist“, публикуван през 2006 г. и адаптиран за големия екран през 2008 г.

 

Свързани заглавия:

И Боливуд прави версия на „Вината в нашите звезди“

„Егмонт“ дава награди на читателите на Джон Грийн

Филмът по „Вината в нашите звезди“ от Джон Грийн смаза конкуренцията в боксофиса в САЩ

Джон Грийн: Все още се опитвам да проумея странностите на любовта

Джон Грийн за технологиите, тийнейджърите и бъдещето на издателския бизнес

Джон Грийн: Плаках докато писах „Вината в нашите звезди”

Джон Грийн за агресията в училищата

Джон Грийн обяви за нова адаптация на негова книга – на екрана ще оживеят героите от „Хартиени градове“

„Множество Катрини“ на Джон Грийн излиза и на български

Книги от Джон Грийн тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …