Начало / Свят / Сър Майкъл Гамбън ще участва в адаптацията на „Вакантен пост“

Сър Майкъл Гамбън ще участва в адаптацията на „Вакантен пост“

Ирландският актьор сър Майкъл Гамбън ще играе главна роля в адаптацията на „Вакантен пост“ от Дж. К. Роулинг, съобщи „Гардиън“. Гамбън доби най-голяма популярност след като наследи ролята на ключовия персонаж Албус Дъмбълдор във филмите по поредицата за Хари Потър на Роулинг. Той се включи от третия филм след смъртта на първия избор, Ричард Харис.

Снимките на екранизацията на Би Би Си на първия роман за възрастни на Роулинг ще започнат през юли. Телевизионната продукция ще бъде от 3 части. Сюжетът в произведението разказва за английското фиктивно градче Пагфърд, в което на пръв поглед цари идилия, но всъщност е разкъсвано от интриги и конфликти. Романът излезе през 2012 г. Той беше очакван с огромен интерес и макар да получи смесени оценки от критиците, се превърна в бестселър. До момента са продадени над 6 милиона копия от книгата в цял свят.

Пректът ще бъде осъществен с помощта на продуцентската компания „Bronte Film and Television“, която е собственост на авторката Роулинг. Адаптацията е в ръцете на Сара Фелпс, която стои зад минисериала по „Големите надежди“ от Чарлс Дикенс, който беше излъчен през 2011 г.

Популярността на „Вакантен пост“ обаче постепенно се понижи и в последно време фокуса е върху детективската поредица с главен герой Корморан Страйк, която Роулинг стартира под псевдонима Робърт Галбрейт.

Свързани заглавия
Ще бъде направен минисериал по „Вакантен пост“ от Дж. К. Роулинг

Писателка разгневи читателите, като призова Роулинг да спре да пише
„Вакантен пост” и „Петдесет нюанса сиво” са най-изоставяните книги

„Вакантен пост” тук

„Зовът на кукувицата“ от Робърт Галбрейт тук

 

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …