Начало / България / Калин Терзийски ще бъде ВИП-книжар в „Хеликон-Велико Търново“

Калин Терзийски ще бъде ВИП-книжар в „Хеликон-Велико Търново“

Националната обиколка на Калин Терзийски ще премине и през „Хеликон-Велико Търново“. Авторът на „Има ли кой да ви обича“, „Алкохол“, „Лудост“ и „Аскетът в Мола“ ще бъде книжар за час на 31 май, събота. Дипломираният психиатър ще бъде на услугите на читателите си между 14 и 15 часа, за да им препоръча своите любими книги.

Калин Терзийски е роден на 22 март 1970 г. в кв. Подуене в София, където е и израснал. Завършил е Националната природоматематическа гимназия (НПМГ) в София. По това време пише първите си стихотворения в сюрреалистичен стил „Стихове на тъмно”. След отбиване на двугодишна военна служба в Гранични войски през 1990 г. записва медицина във Висшия медицински институт – София, където завършва през 1996 г., след което специализира психиатрия до 2000 г. По това време работи и като дърводелец, анкетьор, санитар и медицинска сестра. В първите четири години след завършването си работи като психиатър във втората по големина психиатрия в България – Държавна психиатрична болница „Свети Иван Рилски” в кв. Курило, Нови Искър. Успоредно с това започва да пише за вестници и за списанията „SAX”, „Егоист”, „Клуб М”, „Ева”, „Едно”, „Night life”.

През 2000 г. напуска работата си на лекар и се отдава изцяло на писането. Работи като сценарист в телевизии и радиа. От 1996-а до 2010-а работи като сценарист в предаванията: „Квартал”, „Лица”, „Каналето” (БНТ), „Досиетата Хъ” (Дарик радио), „Шаш”, „Пълна лудница”.  Автор е на романите „Алкохол“, „Лудост“, „Войник или Упование на обезсърчените“, „Любовта на 35-годишната жена“, „Любовта на 45-годишният мъж“. Има многократни номинации за наградата на „Хеликон“ и печели приза „Цветето на Хеликон“ с „Алкохол“. Носител е на Награда за литература на Европейския съюз със сборника разкази „Има ли кой да ви обича“. От няколко дни на българския пазар е последната книга на Кайо, както е известен в литературните среди – „Аскетът в Мола“.

Свързани заглавия:

Калин Терзийски: Прогресът е отживелица. Да бъдем добри ей в тоя момент. Това е

Книги от Калин Терзийски тук

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-04 v 16.55.13_0fc84097

Новото хапче за смях „Тото“

Действа безотказно при малки и големи Новите книжки на френския комикс вече ни радват – …