Начало / Свят / Goodreads.com дава шанс на потребителите си да разпитват писатели

Goodreads.com дава шанс на потребителите си да разпитват писатели

Нова инициатива на един от най-популярните читателски сайтове в света goodreads.com дава шанс на потребителите си от цял свят да се свържат и да разпитат своите любими автори за любопитни подробности от живота им. В програмата се включиха 54 писатели, сред които са Изабел Алиенде, Маргарет Атууд, Дийпак Чопра, Халед Хосейни, Джеф Кини, Дан Браун, Джеймс Патерсън, Майкъл Кънингам и др.

„Срещите с писатели в книжарници е традиция. За съжаление това не е достъпно за всички. Това ни даде идеята да подемем тази инициатива. По този начин над 25 милиона читатели ще имат достъп до творците на любимите си заглавия“, коментира маркетинговият директор на Goodreads Патрик Браун.

От днес програмата работи. Така на въпрос как започва да пише своите романи и дали пише за реални хора в книгите си, Изабел Алиенде отговори:

„Започвам с изречение, което идва от сърцето ми, а не от ума ми. Опитвам се да запиша това изречение без да мисля. Това е като магия: отваря вратата към едно тъмно място, където ме чака историята. Нямам никаква идея къде ще ме отведе сюжетът, но се опитвам да спазвам някаква хронология, все пак. Героите ми са измислени, но често са инспирирани от някого, когото познавам. Понякога използвам познати хора за модели, като приятеля ми Мануел Ариас в „Дневникът на Мая“.

„Дневникът на Мая“ тук

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …