Начало / Свят / Безпрецедентна литературна сбирка в Ню Йорк

Безпрецедентна литературна сбирка в Ню Йорк

Фестивалът BookCon е на път да се превърне в най-глобалното книжно събитие за 2014 г. Провеждащото се в културната столица на САЩ Ню Йорк събитие, което тази година е планирано за 31-ви май, ще събере най-популярните и продавани автори напоследък.

Последна участие потвърди авторката на поредицата „Дивергенти“ Вероника Рот, която ще съчетае присъствието си с представянето на новата си книга „FOUR: A Divergent Collection“. Рот ще участва в дискусията: „Неутопично бъдеще: Научни факти или художествена измислица“ заедно с писателките Алайа Доун Джонсън, Мери Лу и Даниел Пейдж с модератор Алекс Лондон. „Привличането на Вероника към каузата ни ще има огромен принос към нашите цели, а и ще бъде интересно за нейните фенове. Това събитие ще е нещо, което те ще помнят цял живот“, коментира един от организаторите на фестивала Браян МакДоналд.

Книгата „FOUR: A Divergent Collection“ пък разкрива на читателите малко познати им страни и случки от миналото  на един от героите в „Дивергенти“ Тобиас. Поредицата вече е продадена в над 20 милиона броя по цял свят.

В дискусия под надслов „Бестселърите: Среща с авторите, които побъркват децата“ пък млади читатели ще могат да слушат други свои любимци – Джеф Кини – автор на поредицата за Дръндьото, Джеймс Патерсън, Лемъни Стикет  и Рик Риърдън, автор на книгите за Пърси Джексън. Те ще говорят за творческите процеси зад най-популярните си произведения.

„Това ще е безпрецедентна сбирка на някои от най-големите имена в момента. Феновете ще имат шанса не само да разберат кой стои зад любимите им истории, но и да се докоснат до бъдещите им проекти“, каза доволен друг от организаторите Ланс Фестърман.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …