Начало / Свят / Цяла плеяда известни спортисти номинирани за наградите „British Sports Book Awards“

Цяла плеяда известни спортисти номинирани за наградите „British Sports Book Awards“

Цяла плеяда от известни спортисти са сред номинираните в различните категории на наградите „British Sports Book Awards“, съобщи thebookseller.com. Отличията, които се дават за писане на спортна тематика, се връчват от 2003 г. насам в различни категории. Те са за най-добри автобиография/биография, за най-добра футболна, крикет, ръгби, голф, за моторни спортове и за конни надбягвания книга, най-добра илюстрирана книга, най-добър нов писател и книга с най-добра публична кампания.

„David Beckham“ от бившата футболна звезда Дейвид Бекъм и „Seventy Seven“ от тенисиста Анди Мъри са сред номинираните за най-добра илюстрирана творба. „Running“ от снукър иконата Рони О’Съливан и „The Outsider“ от тенис легендата Джими Конърс са сред 8-те заглавия, конкуриращи се за най-добра автобиография/биография.

Сред книгите с най-добра публична кампания са „Mike Tyson: Undisputed Truth“ от Майк Тайсън, „I Am Zlatan“ от Златан Ибрахимович и „Алекс Фъргюсън: Моята автобиография“ от сър Алекс Фъргюсън.

Победителите в отделните категории ще бъдат съобщени на 21 май на церемония в Лондон. Читателите с публичен вот пък ще определят крайния победител за най-добра спортна книга.

„Алекс Фъргюсън: Моята автобиография“ тук

„Mike Tyson: Undisputed Truth“  тук

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …