Начало / Свят / Известни писатели четат писма на класици на „Световната нощ на книгата“

Известни писатели четат писма на класици на „Световната нощ на книгата“

Известни писатели в Обединеното кралство ще четат кореспонденция на техни колеги-класици, както и други популярни личности, на събитие, част от „Световната нощ на книгата“, която ще се проведе тази вечер, съобщи „Гардиън“. Сред авторите, които ще участват в инициативата в комплекса „Southbank Centre“ в Лондон, са Филип Пулман, Андрю Моушън, Дейвид Никълс и др.

Пулман ще чете писмо на Кърт Вонегът до директора на училище, изгорил 32 копия от „Кланица 5“ през 1973 г. заради „неприличен език“ в творбата. В писмото Вонегът пише, че „книгите са свещени за свободните хора поради много причини“. Моушън, бивш лауреат на поезията във Великобритания, ще чете кореспонденция между поетесата Силвия Плат и нейния приятел Тед Хюз. Ще бъдат четени публично още писма на Амелия Екхарт и Клементин Чърчил.

Очаква се повече от 10 000 човека в Обединеното кралство да бъдат ангажирани със събитието. Ще бъдат раздадени, разменени и подарени 250 000 копия на 20 книги, отпечатани специално за „Световната нощ на книгата“ 2014.

Свързани заглавия
Излезе британският списък за „Световната нощ на книгата“ 2014 г.

Довечера е „Световната нощ на книгата”
Рекорден брой доброволци се записаха за „Световната нощ на книгата”
„Световната нощ на книгата” стартира клуб за книги

Книгите за „Световната нощ на книгата” през 2014 бяха обявени

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …