Начало / Свят / Утре излиза първият фентъзи роман на Дейвид Балдачи

Утре излиза първият фентъзи роман на Дейвид Балдачи

От утре на англоезичния книжен пазар ще излезе първият роман в жанр фентъзи на Дейвид Балдачи, съобщи „USA Today”. Той е озаглавен „The Finisher” и е публикуван от „Scholastic”. Балдачи вече е доказано име в сферата на трилъра. Той има и книги за деца. Предстои да разберем доколко успешен ще е като автор на фентъзи.

Главна героиня в творбата е 14-годишната Вега Джейн, която живее в градчето Уормууд. Жителите на Уормууд живеят в тежки условия, но няма как да потърсят късмета си другаде, защото около селището има гора, в която има смъртоносни създания, които няма да ги пуснат. Куентин Хърмс, приятел на Джейн, изчезва. Когато започва да дълбае в случая, Вега разбира, че той е не е просто изчезнал, а бяга, за да спаси живота си. Джейн е решена да открие истината за Хърмс и за Уормууд, но колкото по-близо до нея достига, толкова повече рискува да не оцелее.

Вече е сключен договор за филмова адаптация на „The Finisher”.

Дейвид Балдачи е американски автор на бестселъри, роден през 1960 г. Роден и израснал е във Вирджиния, Още първата му книга – „Абсолютна власт” (1996 г.), става абсолютен хит. Романът е филмиран от Клинт Истууд, а в лентата участват самият Истууд, Джийн Хекман и Ед Харис. От тогава насам всяка книга на Балдачи жъне успех. Продадени са над 110 милиона копия от негови творби, преведени на 35 езика.

Книги от Дейвид Балдачи тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …