Начало / България / Втората автобиографична книга на Силви Вартан излиза на български

Втората автобиографична книга на Силви Вартан излиза на български

В края на март на българския книжен пазар ще излезе новата автобиографична книга на Силви Вартан. Тя е озаглавена „Дума по дума“ и ще бъде издание на „Колибри. Това е втора книга с мемоари на известната певица – през 2000 г. издателство „Слънце“ публикува „Между сянката и светлината“.

„Дума по дума“ излиза в навечерието на третата сценична изява на световноизвестната певица в България. На 24 април Вартан ще има концерт в зала 1 на НДК в София.

„Всичко в мен е българско. Емоциите ми са изцяло български. Детството ми, чувствата ми, всичко, което харесвам днес, съм се научила да харесвам в България, аз съм такава, каквато съм, благодарение на преживяното и наученото в България“.

На седем години Вартан  напуска родната България, десет години по-късно записва първата си песен в Париж… Звездата Силви Вартан, която е популярна покрай „Облаче ле бяло“, пише своята изящна, изпълнена със здрав разум и блестяща като самата нея изповед в „Дума по дума“. Трогателните страници за България, излезли изпод перото на сценичната вълшебница, покорила Франция и света още в 60-те години на миналия век като „йе-йе момиче“, несъмнено ще развълнуват всички читатели, но и ще  покажат как в едно свободно общество девойка от скромно семейство на имигранти може да направи кариера, сливайки се с културната среда на една велика страна.

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …