На фокус
Начало / Любопитно / „Книга за възможностите. 75 начина да преодолееш инерцията и да промениш живота си“ от Алберт Либерман (анотация)

„Книга за възможностите. 75 начина да преодолееш инерцията и да промениш живота си“ от Алберт Либерман (анотация)

„Книга за възможностите“ предлага 75 начина да постигнем мечтите си. В нея авторът Алберт Либерман разказва интересни притчи и истински истории – така споделя своя дългогодишен опит и знания с читателите как да опознаят себе си, да разтворят ума и съзнанието си за нови хоризонти. Специализирал се в областта на психологията и духовните практики, Либерман е сред най-продаваните автори на популярна психология в Испания. Критиците сравняват стила му с този на Хорхе Букай, а посланията на неговите притчи са позитивни и най-важното – вдъхновяващи.

„Книга за възможностите“ е наръчник за самопомощ, който възпитава положително мислене и дава полезни съвети как да го съхраним. Реализацията и постигането на щастие са само част от темите, които се засягат. В книгата читателите ще срещнат имената на редица известни и постигнали успех хора – Леонардо да Винчи, създателя на YouTube, собствениците на ИКЕА и на Amazon и др. Алберт Либерман  разказва за гениалните хрумвания и на не толкова известни хора: например историята на човека, измислил листчетата post-it, или пък дългогодишните опити и проучвания на учен, който измисля залепящите се ципове, използвани за затваряне на обувки и дрехи.

Всяка глава разказва различна история, а в края акцентира на един от общо 75-те закона за възможностите. „Книга за възможностите“ съдържа приказки като полската „Приказка за обущаря“, „Приказка за монетата и съдбата“, както и по-древни като „Приказка за царя, хирурга и суфито“, които ни учат, че „когато се отказваме от сляпата случайност и късмета, пишем нашата собствена съдба“. Тя е изключително полезна както за по-млади хора, които сега започват жизнения си път, така и за хора, които търсят начин да се справят с всекидневните предизвикателства, пред които ги изправя животът, и да бъдат щастливи.

„Книга за възможностите. 75 начина да преодолееш инерцията и да промениш живота си“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

11697_prostirani-svejk

Оригиналът на Швейк ще бъде изложен за ден

Публика ще го види за първи път Ярослав Хашек, авторът на „Приключенията на добрия войник …