Начало / Свят / Дж. К. Роулинг подкрепи с разказ ръгбистите на Шотландия

Дж. К. Роулинг подкрепи с разказ ръгбистите на Шотландия

Дж. К. Роулинг изрази подкрепата си към националния отбор на Шотландия по ръгби с разказ, публикуван на сайта й pottermore.com. съобщи scotsman.com. Авторката на поредицата за Хари Потър е написала разказа по повод участието на Шотландия в най-престижния турнир – на Шестте нации, който се провежда в момента.

В творбата Роулинг прави връзка между света на хората и този на магьосниците. В нея главен герой е Ангъс Бюканън (1847-1927) – велик шотландски ръгбист и състезател по крикет. В произведението Бюканън сближава хора и магьосници с успехите си, като привлича вниманието на магьосническия свят към ръгбито. Крикетът обаче остава непонятен за вълшебниците, пише Роулинг.

Авторката добавя, че е възможно състезателите на Шотландия Стюарт Хог, Кели Браун и Джим Хамилтън също да са любимци на магьосниците. За Хамилтън се споменава, че прилича много на Хагрид – важен герой в поредицата за Хари Потър. Във филмовата адаптация на романите на Роулинг в ролята на Хагрид е Роби Колтрейн, също шотландец.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …