Начало / Свят / Илайджа Ууд ще играе във филм за Дилън Томас

Илайджа Ууд ще играе във филм за Дилън Томас

Илайджа Ууд ще играе във филм за известния британски поет и драматург Дилън Томас, съобщи „Гардиън“. Прожекцията „Set Fire to the Stars“ ще представя взаимоотношенията между Томас и Джон Малкъл Бринин, също поет. Ууд ще бъде в ролята на Бринин, Томас ще бъде представен от Сейлин Джоунс. Джоунс има успешна кариера в телевизията, но още не е име в „Холивуд“. Режисьор ще бъде Анди Годард, режисирал част от епизодите на хитовия сериал „Абатство Даунтън“. Все още не се знае кога филмът ще дебютира в кината.

Филмът ще разкаже за литературната сцена в САЩ през първата половина на ХХ век. Тогава Бринин, Томас, Труман Капоти и Тенеси Уилямс са водещи фигури на популярната култура. Бринин често придружава Томас на турнета на книги. Често той трябва да овладява положението, защото Дилън Томас е пиян и поведението му е нерационално.

Това е поредната незрелищна роля на Ууд. Той съзнателно бяга от светлината на прожекторите след главозамайващия успех на филмите по „Властелинът на пръстените“ от Дж. Р. Р. Толкин от началото на ХХІ век.

Свързани заглавия
Защо писателите пият?

Прочетете още

16000696

„През август ще се видим“ – романът, за който Маркес забрави

Смъртта прави всеки ръкопис скъпоценен Габриел Гарсия Маркес дописва през 2004-а една своя книга, която …