Начало / Критика / Людмила Филипова: „Българската литература” продължава да е гнездо на лобита

Людмила Филипова: „Българската литература” продължава да е гнездо на лобита

Писателката Людмила Филипова публикува във „Фейсбук” гневно писмо, в което изразява разочарованието си от организаторите на Панаира на книгата и литературния фестивал, които се провежда в момента в НДК. Ето пълният текст:

За Всички вас, които очакваха среща с мен на „Панаира на книгата“ тази Събота… се налага да съобщя, че трябва да се откажа от възможността! Причината е предателство, поне според мен! Преди година и половина аз, тогавашният министърът на културата Вежди Рашидов и екипът му, инициирахме и започнахме усилена работа по Първия международен литературен фестивал/форум у нас! Костваше ни много време и усилия да го организирам, да кандидатстваме за бюджета, както и времето на хората, които ангажирах. Направих го с много обич към българската литература, към всички български и балкански автори и преводачи, за които Настоявах да присъстват въпреки малкият бюджет, към Асоциация на българската книга… Министърът си отиде, защото казал на Бойко, че няма да позволи по улиците да се лее кръв… Бойко повторил думите му, че звучали героично и така… Сега онези, които поканих някога на фестивала го организират без дори да ми кажат, без дори да ме поканят като „български“ автор. Този, същият! Сигурно си представяте колко мъчно ми е станало, когато го научих… След всички ваши писма, че съм ви върнала към т.нар. „Българска литература”, тя продължава да е гнездо на лобита… От политика не разбирам, но от „българската литература” и АКБ не съм го очаквала! След този жест, се замислям да абдикирам и да стана „чужд” автор. Ако това е възможно у нас, то значи в „литературата ни” има нещо мнооого гнило. За всички Вас, които очакваха автограф от мен – на среща съм да се организираме, където и когато кажете, но другаде, за да не пречим на фестивала Ще отида сега обаче да си купя книги за Коледа!!!! Прегръщам ви, Вие сте причината да пиша! Людмила
Успех на литературния панаир и фестивал!

Книгите на Людмила Филипова тук

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …

Един коментар

  1. Емилия Драганова

    Доста озадачаващ е фактът, че в писмото на т. нар. писателка има доста грешки. Ако тя не е сигурна в павописа и пунктуацията, добре е да потърси помощ.