Начало / Свят / Джеймс Бонд е бил алкохолик?

Джеймс Бонд е бил алкохолик?

Джеймс Бонд би трябвало да е страдал от тежка форма на алкохолизъм. До такъв извод стигнаха изследователи, съобщи британският „Телеграф“. Според данни на медицинското издание „British Medical Journal“, той е консумирал повече от 4 пъти над допустимата доза, определена от лекарите. Резултатите показват, че вероятността агент 007 да бъде убит от този си навик е по-голяма от това той да бъде покосен от куршум.

Екипът, изчел четиринадесетте романа на Ян Флеминг, отбелязвал всеки път кога и колко алкохол изпивал Бонд. Изследователите отбелязват още, че той нееднократно е шофирал след като е консумирал алкохол. След като е поискано мнението на експерти от Националното здравеопазване във Великобритания, те са казали, че биха препоръчали такъв човек да потърси квалифицирана помощ за проблема си.

Макар да се отчита стреса и опасностите, които са част от работата на таен агент, според учени и лекари, Бонд не би могъл да върши работата си ефективно, ако пие толкова много.

Патрик Дейвис от Съюза на университетските болници в Нотингам коментира, че макар в един момент консумацията на алкохол на Бонд да намалява, в края на кариерата му тя драстично скача. Дейвис добавя, че според проучванията, алкохолиците подценяват с 30% количеството концентрат, което изпиват. Това означава, че е възможно Бонд да е изпивал дори повече, отколкото показват резултатите.

Лекари твърдят, че Бонд би трябвало да страда от чернодробна недостатъчност, цироза, импотентност и други болести. Също така той не би могъл да забърква прочутите си мартинита, защото ръцете му щяха да треперят.

Свързани заглавия
Ян Флеминг бил рекламен агент на ЦРУ
Паметта на полякиня, вдъхновила момичетата на Бонд, ще бъде почетена утре
Изненадващите първообрази на литературните герои
Излезе истинската история на реалния Джеймс Бонд

Книги от Флеминг тук

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …