Начало / Свят / Книга показва Коледа през очите на Марк Твен

Книга показва Коледа през очите на Марк Твен

Нова книга показва един от най-светлите празници, Коледа, през очите на великия американски автор и комик Марк Твен. Творбата „A Mark Twain Christmas: A Journey Across Three Christmas Seasons“ вече е на американския книжен пазар, съобщи „USA Today“. Тя е написана от Карло ДеВито – издател и винар. Произведението е публикувано от „Cider Mills Press“ и е 160 страници.

Книгата представлява три разказа, описващи Коледните празници през погледа на Марк Твен. ДеВито се вдъхновил от посещение във викторианския готически дом на писателя в Хартфорд, Кънектикът, който вече е музей.

Коледа е бил любимият празник на Марк Твен. Читателят е отведен на пътешествие между 1875 и 1909 г. Тогава, по време на Коледните празници, Твен преживява както най-щастливите си мигове, така и най-големите загуби. Авторът на „Том Сойер“ и „Приключенията на Хъкълбери Фин“ бил обсебен от този празник. Къщата му винаги била окичена с украса по това време от годината. В неговото семейство Коледа винаги се празнувала подобаващо. След излизането на първите два тома от автобиографията на Твен, неговите почитатели биха оценили и книга за Коледа през неговите очи.

Книги от Марк Твен тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …