Начало / Свят / Излезе втори том от автобиографията на Марк Твен

Излезе втори том от автобиографията на Марк Твен

На американския книжен пазар е вече втори том от автобиографията на писателя  Марк Твен, съобщи scpr.org. „Autobiography of Mark Twain, Volume 2: The Complete and Authoritative Edition (Mark Twain Papers)“ се издава от университетското издателство „University of California Press“. Книгата е 776 страници.
Автобиографията на Марк Твен представлява поредица от ръкописи и текстове, написани на пишеща машина, от последните няколко години от живота на американския автор. Те не са били публикувани докато той е бил жив. Текстовете съдържат анекдоти, размишления и разсъждения, а не свързани мемоари. Издателството „University of California Press“ публикува и първи том от автобиографията на писателя, като планът е да има още един, трети и последен том.
Първата част излезе през 2010 г. Вторият том е базиран на паралел, който авторът на „Том Сойер“ прави между своя личен живот и публичния си имидж. Той разсъждава върху писането, парите, политиката. Текстовете са белязани от неподражаемия хумористичен и язвителен стил, характерен за Марк Твен.

Марк Твен е литературен псевдоним на Самюъл Лангхорн Клемънс, който е роден през 1835 г. във Флорида, Мисури, САЩ. Той е известен с неповторимото си чувство за хумор и острите си коментари на социалните проблеми. Неговите тези за робството и расизма са причина за множество дебати. Най-известните му книги са „Приключенията на Том Сойер”, „Приключенията на Хъкълбери Фин”, „Принцът и просякът” и др.

Книги от Марк Твен тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …