Начало / България / Новият роман на Николай Табаков с премиера в СУ “ Св. Климент Охридски“

Новият роман на Николай Табаков с премиера в СУ “ Св. Климент Охридски“

Новата книга на Николай Табаков „Византия” ще има премиера утре, 4 декември, от 18 ч  в залата на Студентския театър към СУ “ Св. Климент Охридски“, бул. „Цар Освободител“ № 15. Романът ще бъде представен от Георги Каприев и Иван Божилов.

Книгата на Табаков е за историята и съвремието, за вярата и цинизма, за Византия и модерния свят.Изданието е част от поредицата „Срещу времето” на „Изток-Запад”.Сюжетът проследява историята на 34-годишния Павел Пелев – „един обикновен представител на Homo sapiens“, с бяла риза и перчем „ветровит“, който притежава непреодолим „стремеж към перфекционизъм, към изпипване на детайла“. Той е „поет под прикритие“, който си изкарва хляба, списвайки светска хроника в клюкарското издание „ Вестник за всеки“ и живее „нормално“, споделяйки деня с разнообразните привички и характери на своите колеги. Докато един ден, започнал да „умъдрява“ и пушейки поредната цигара в парка, Пелев среща любовта си…

Табаков е роден през 1956 г. в Мандрица, Ивайловградско. Завършва специалност „Българска филология“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Понастоящем ръководи ИК „Анубис“. Автор е на два сборника с разкази – „Да рисуваш по водата“ (1991) и „На всички местоимения“ (2004), както и на романите „Изгубеното поколение“ (1994), „Пинокио“ (2001), „Романът Ес“ (2007), „Няма да е все така“ (удостоен с престижната литературна награда за роман на 2009 г. на Съюза на българските писатели), „Да“ (2011) и на романа за деца „Малката принцеса“.

„Византия” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

3163

Французите събират пари за ръкопис на маркиз Дьо Сад

„120-те дни на Содом” е писан в Бастилията Писател и политик, аристократът се противопоставя на …