Начало / България / Новият роман на Николай Табаков с премиера в СУ “ Св. Климент Охридски“

Новият роман на Николай Табаков с премиера в СУ “ Св. Климент Охридски“

Новата книга на Николай Табаков „Византия” ще има премиера утре, 4 декември, от 18 ч  в залата на Студентския театър към СУ “ Св. Климент Охридски“, бул. „Цар Освободител“ № 15. Романът ще бъде представен от Георги Каприев и Иван Божилов.

Книгата на Табаков е за историята и съвремието, за вярата и цинизма, за Византия и модерния свят.Изданието е част от поредицата „Срещу времето” на „Изток-Запад”.Сюжетът проследява историята на 34-годишния Павел Пелев – „един обикновен представител на Homo sapiens“, с бяла риза и перчем „ветровит“, който притежава непреодолим „стремеж към перфекционизъм, към изпипване на детайла“. Той е „поет под прикритие“, който си изкарва хляба, списвайки светска хроника в клюкарското издание „ Вестник за всеки“ и живее „нормално“, споделяйки деня с разнообразните привички и характери на своите колеги. Докато един ден, започнал да „умъдрява“ и пушейки поредната цигара в парка, Пелев среща любовта си…

Табаков е роден през 1956 г. в Мандрица, Ивайловградско. Завършва специалност „Българска филология“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Понастоящем ръководи ИК „Анубис“. Автор е на два сборника с разкази – „Да рисуваш по водата“ (1991) и „На всички местоимения“ (2004), както и на романите „Изгубеното поколение“ (1994), „Пинокио“ (2001), „Романът Ес“ (2007), „Няма да е все така“ (удостоен с престижната литературна награда за роман на 2009 г. на Съюза на българските писатели), „Да“ (2011) и на романа за деца „Малката принцеса“.

„Византия” тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …