Начало / България / „Създаването на Pink Floyd The Wall“ излиза на български

„Създаването на Pink Floyd The Wall“ излиза на български

До дни на българския книжен пазар ще излезе луксозното издание „Създаването на Pink Floyd The Wall“ на Дейвид Скарф, съобщи издателство „Изток-Запад”. Книгата излиза в навечерието на концерта на Роджър Уотърс в София. Спектакълът „The Wall“ ще се състои на 30 август.

„Създаването на Pink Floyd The Wall” допълва вече утвърдената популярност и митология на „Стената”. Авторът Джералд Скарф е „човек отвътре“: той не просто знае за какво говори, той го е съпреживял и близостта му с артистичните музиканти превръща текста му в блестящо изследване не просто на едно конкретно заглавие, а на цял културен феномен. „Създаването на Pink Floyd The Wall” обединява в себе си биографични елементи, критически анализ, филмова и музикална документалистика, дори на моменти напомня на мемоар.

 

 

 

 

Скарф, който е дългогодишен политически карикатурист за лондонския вестник „Съндей Таймс“ и работи за списание „Ню Йоркър“ почти две десетилетия, сътрудничи на „Пинк Флойд“, като създава анимации за сценичните им представления и изготвя художественото оформление за кориците на техни плочи и обложките на дисковете им. За „Стената“ Скарф, съвместно с Уотърс, разработва оригиналните визуални идеи както за албума, така и за сценичните представления. Първоначално изпълнява ролята на сърежисьор, а впоследствие тази на художник-постановчик и режисьор на анимираните сегменти във филма. По-късно отново си сътрудничи с Уотърс при разработката на новото сценично представление „The Wall”, което вече пожъна шеметен успех в Северна Америка и Европа.

„Създаването на Pink Floyd The Wall” е в голям формат, с пълноцветен печат и твърди корици, с гланцова обложка и уникално съдържание.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …