Начало / България / „Не беше тук и си отиде” с премиера в „Хеликон-България”

„Не беше тук и си отиде” с премиера в „Хеликон-България”

„Не беше тук и си отиде” – дебютната книга на Георги Томов, ще има премиера в столичната книжарница „Хеликон-България”. Тя ще се състои на 2 юли, вторник, от 18,30 ч.
Сборникът с разкази на Томов излезе в поредицата  „Гравитация” на издателство „Изток-Запад”. С богат житейски опит зад гърба си, авторът разгръща палитра от чудновати истории, дишащи, живи герои и сложни морални дилеми, които нямат лесно и вярно решение – всичко това  гарнирано с чудесен, зрял стил на писане.
Сред тези страници има какво ли не – смях, тъга, щастие, има болка и сълзи, но най-вече дълбоко, проникновено разбиране за същността на човешкото в толкова различните му форми. Има ги хората, слаби и подвластни на страстите си, но и силни и помитащи всички прегради, когато си изяснят какво искат от този озъбен живот – и се пресягат да си го вземат. Много от героите са успели наглед, но са загубили човешкото – и тръгват спешно да наваксват пропуснатото.

Георги Томов е роден на 22 февруари 1961 г. в София. Преподавател е в Техническия университет, специалност „Ергономия и екология“.

„Не беше тук и си отиде”  тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …