Начало / България / „Приятели на България” раздаде библии в Ракитово

„Приятели на България” раздаде библии в Ракитово

Проф. Дечко Свиленов, координатор на проекта „Библии за българските политици, академични среди, учители, лекари и общественици” на германската фондация „Приятели на България”, раздаде библии  в Ракитово, съобщи агенция „Фокус“, като се позова на пресцентъра на общината.

Луксозни издания получиха служителите на общинската администрация, персоналът на Център за настаняване от семеен тип, на Центъра за деца с увреждания, членовете на пенсионерския клуб, както и граждани, дошли на благотворителната акция. Професорът раздаде и детски библии. Над 70 000 бройки от свещената книга са дарени вече на Народното събрание, президентството, общини, университети, светия Синод, ДКСИ, полицията, НОИ, министерства, Дирекцията по вероизповеданията и др.

Пред събралите се хора дарителят заяви, че ценностната система на християнството ще допринесе за утвърждаването на високо хуманни добродетели. Той представи и раздаде копия и от своята книга „Живот след смъртта –какво казват науката, религиите и Библията”.

Проф. Дечко Свиленов има богословско и медицинско образование. Занимавал се е 36 години с медицинска научно-изследователска работа (област патология) към Българската академия на науките. Има редица научно-изследователски трудове в университета Улм в Германия. През 1988 г. става доктор на науките; през 1991 г. – професор по патология; от 2001 г. е нещатен професор по апологетика и етика.

Проф. Свиленов ръководи международната фондация „Приятели на България”, която си е поставила цели за печат и разпространение на християнска литература (учебници по вероучение за българските училища), и организиране и разпределение на хуманитарни помощи сред социално слабите. Автор е на множество публикации и книги.

Библията тук

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …