Начало / България / Тематичната читалня „Здравей, лято!“ в русенската библиотека

Тематичната читалня „Здравей, лято!“ в русенската библиотека

На 21 юни, петък, Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе организира Тематична читалня „Здравей, лято!“, с цел по-пълно разкриване на библиотечните фондове, съобщи ruseinfo.ne. В нея ще бъдат представени книги и периодични издания за туристически забележителности и маршрути и почивните бази. За улеснение на посетителите ще бъдат предложени рекламни брошури, както и сайтове, които предоставят необходимата информация за хотели, къмпинги, къщи за почивка и др., за цените и условията в тях.

През целия ден библиотечни специалисти от сектор „Читалня” ще разясняват как да се търси необходимата информация в Интернет, как могат да се резервират места за почивка, да се купят по електронен път билети за транспорт, какви са правата ни по време на почивка, както и информация за правна защита според законодателството на ЕС, и дори как да се погрижим за домашните любимци по време на отпуска.

Посетителите на Библиотеката през този ден ще имат възможност да видят и филми за природните и историческите богатства на България.
Тематичната читалня „Здравей, лято!“ ще бъде отворена на 21 юни от 9.00 до 17.00 часа във фоайето на втория етаж на Библиотеката.

Прочетете още

sergiu-valena-_Drvb_c_72Y-unsplash

Френската библиотека откри отровни книги във фонда си

Сега са в карантина Книгите с арсен са още от 19. век, но няма данни …