Начало / България / Новият роман на Халед Хосейни в книжарниците от 27 май

Новият роман на Халед Хосейни в книжарниците от 27 май

От 27 май, понеделник, в книжарниците ще се разпространява новият роман на Халед Хосейни „А планините ехтяха”, съобщи издателство „Обсидиан”. Книгата излиза на български точно 6 дни след световната й премиера, която е утре, 21 май. Според сайта flavorwire.com „А планините ехтяха” е сред най-очакваните книги за 2013 г.

На Хосейни му отне 6 години, за да завърши романа. Издателите от „Bloomsbury” определят произведението като „голяма книга във всеки смисъл на думата. Хосейни разказва половин век от историята на една земя и един народ, през призмата на най-различни хора. Прави така, че читателят да обича и да го е грижа за персонажите”.

Историята в  „А планините ехтяха” е разказ не само за родители и деца, но и за братя и сестри, братовчеди и приятели. Хосейни проследява начините, по които членовете на едно семейство се подкрепят, нараняват, предават, почитат и жертват едни за други. Докато върви с героите по завоите на техния живот и емоции в различни точки на света – Кабул, Париж, Сан Франциско и гръцкия остров Тинос, – историята постепенно се разклонява, разраства се, става по-вълнуваща и силна с всяка страница.

Свързани заглавия
Книги на Е Л Джеймс, Халед Хосейни и Тони Морисън сред най-забраняваните за 2012 г.
Издателите на новата книга на Халед Хосейни показаха нейната корица
Халед Хосейни подкрепи книга с фотографии от Афганистан
Халед Хосейни има за цел да гради мост между Запада и Афганистан
Халед Хосейни е готов с третия си роман
Халед Хосейни: Срещнах героите на Стайнбек и в Кабул

Книгите на Хосейни тук

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …