Начало / Свят / Халед Хосейни подкрепи книга с фотографии от Афганистан

Халед Хосейни подкрепи книга с фотографии от Афганистан

Афганистанският писател Халед Хосейни, автор на бестселърите “Ловецът на хвърчила” и “Хиляди сияйни слънца”, подкрепи кампания за продажба на книга с благотворителна цел.

Става дума за албум с фотографии от родината му през годините 1970-1975 със заглавие “Снимки от една мирна епоха”, съобщи на страницата си във “Фейсбук” фондация “Халед Хосейни”. Техен автор е Джоузеф  Хойт.

“От години Афганистан е синоним на талибани, “Ал Кайда” и тероризъм, но това невинаги е било така. През по-голямата част на миналия век Афганистан живееше в мир. Той беше като магнит за пътешествениците, които идваха да се любуват на красотата на природата, да се разходят по стария Път на коприната, да срещнат мили и гостоприемни хора. Джо Хойт ни връща точно в този хубав свят. Той е уловил духа на истинския Афганистан в онази щастлива епоха”, казва Хосейни.

Той живее от години в САЩ, където работи като лекар. Паралелно развива благотворителна дейност в подкрепа на сънародниците си.

Албумът е с черно-бели снимки, обемът му е 64 страници. В „Амазон“ цената е 20 долара. 50% от приходите от всяка продадена книга ще отиде за афганистански благотворителни организации, помагащи на народа да оцелее.

Свързани заглавия:
Издателите на новата книга на Халед Хосейни показаха нейната корица
30-те най-очаквани книги през 2013 г.
Халед Хосейни има за цел да гради мост между Запада и Афганистан
Халед Хосейни: Срещнах героите на Стайнбек и в Кабул

Книгите на Халед Хосейни тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …