Начало / Интервюта / Рейчъл Рене Ръсел, автор на „Дневниците на Загубенячката”: Знам как момичетата в тийнейджърска възраст мислят, говорят и се държат

Рейчъл Рене Ръсел, автор на „Дневниците на Загубенячката”: Знам как момичетата в тийнейджърска възраст мислят, говорят и се държат

Рейчъл Рене Ръсел е американска писателка. Тя е известна с поредицата си „Дневниците на Загубенячката”. От 2009 г. насам са публикувани 6 книги, като първите две са преведени на български. От хумористичната серия са продадени 10 милиона копия само в САЩ. Разпространява се в 36 страни на 32 езика. Освен че е писателка, Ръсел е и практикуващ адвокат. Тя говори пред thebrownbookshelf.com.
––––––––––––

Кой аспект от разказването ви е любим? Кое е най-голямото предизвикателство?
–    Обичам да водя читателите на своеобразно пътешествие, което да води до самооткриване. Най-голямото предизвикателство е развиването на сюжета. Освен това, много се старая в изграждането на добри персонажи, в които читателите могат да се припознаят.

Кой е любимият ви персонаж от поредицата? За кой е най-трудно да се пише?
–    Любимият ми персонаж е Ники Максуел. Макар да е несигурна в себе си и, в известна степен загубенячка, тя има остро чувство за хумор. Поради факта, че имам две дъщери, знам как момичетата в тийнейджърска възраст мислят, говорят и се държат. Много ми е трудно да пиша за момчетата обаче.

Как опознавате героите си?
–    Все още съм в процес на опознаване. Разбрала съм, че колкото повече пиша за тях, толкова по-добре започвам да ги познавам.

Кой е въпросът, който искате да ви бъде зададен в интервю?
–    Относно дъщеря ми. Тя ми помага в илюстрирането на „Дневниците на Загубенячката”. Освен това работи върху собствен илюстриран роман.

Кое ви носи радост?
–    Да прекарвам време с моето семейство.

„Дневниците на Загубенячката” тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …

Един коментар

  1. Това е една изумителна книга. Препоръчвам я на всички момичета, чете се на един дъх.